Tervetuloa syömään – paikallisia herkkuja sinulle tarjoaa Restaurant Aurora Holidays

Yritämme pitää tiedotustamme ajantasaisena. Facebook-sivuamme kannattaa seurata, päivitykset ja muutokset tulee aina sinne ensimmäisenä. Sivuamme voi seurata vaikkei olisikaan itse Facebook-käyttäjä. Kiitos ymmärryksestä!

Ravintolamme sijaitsee 8 km Utsjoelta kohti Nuorgamia. Ravintola on mökkien välittömässä läheisyydessä, Tenojoen törmällä. Ravintolasalista ja terassilta avautuu näkymät suoraan joen yli Norjaan.

Oletpa sitten majoittumassa mökeillämme tai ohikulkumatkalla – oleskelualuellaamme on kiva istua vaihtamaan kuulumisia tai vaikkapa pelata korttia tai lautapelejä, niitä on asiakkaille tarjolla muutamia erilaisia.

 

Paikallista ruokaa laadukkaista raaka-aineista

Ruokalistamme koostuu monenlaisista vaihtoehdoista joista löytyy jokaisella jotain. Jos haluat kokeilla perinteisempää ruokaa, suosittelemme poronkäristystä joka valmistetaan paikallisesta Kaldoaivin porosta tai kalaa joka on pyydetty paikallisista vesistä. Pikaruokapuolta edustaa kebab ja herkullinen poronlihakebab jonka valmistamme itse, omasta porosta tottakai!

Haluamme toimia vastuullisesti ja kestävästi – raaka-aine valintoja tehdään näitä periaatteita mukaillen. Käytämme suomalaisia raaka-aineita aina kun mahdollista, kananmunat ovat aina ulkokananmunia, lihat tulevat läheltä (poro Kaldoaivista, Utsjoelta) tai tiloilta joissa eläinten hyvinvointiin on panostettu (ylämaankarja tulee Pienikankaan tilalta Kangasniemeltä, kurkkaa heidän sivunsa Facebookista)

Jälkiruokalistalta löytyy makeita herkkuja moneen makuun, kakut ja leivonnaiset leivotaan omassa keittiössä. Ravintolamme on paikkakunnan ainoa, josta saat myös erikoiskahvijuomat – jos olet siis cappucinon tai latten ystävä, poikkea kahville!

Tavoitteena mahdollisimman pieni ruokahävikki

Monista muista ravintoloista poiketen, meillä ei ole tarjolla esimerkiksi lounas-buffettia. Etenkin kesällä kun olemme auki pidempään, voit tilata listalta ruokaa mihin aikaan päivää tahansa. Tämä on merkittävä asia ruokahävikin pienentämisessä. Toinen keinomme vähentää hävikkiä on se että ruokalista on hieman elävä ja joustava – kastikkeet ja lisukkeet saattavat vähän vaihdella sen mukaan mitä meillä on raaka-aineita käytettävänä. Älä siis ylläty kun menussa ei ole tarkkaan listattu mitä kaikkea annoksessa on. Jos haluat tietää tarkemmin, kysy rohkeasti!

Ymmärrämme että ruokavaliorajoitteiden kanssa eläminen on haastavaa ja on kurja aina kysellä mitä ruoka sisältää – meillä voit sen tehdä rohkeasti ja kerromme lisätietoja mielellämme jotta kaikille saadaan valmistettua hyvää ja turvallista ruokaa.

Erityisruokavaliot ja lomailu

Tiedämme omasta kokemuksesta miten hankalaa on joskus löytää ravintola, jossa voit syödä hyvin ja turvallisin mielin. Tästä syystä me olemme päättäneet olla ravintola, jossa asiakkaan erityisruokavalio ei ole ongelma. Pyrimme siihen että erityisruoka no aina erityisen hyvää, ellei jopa tavanomaista parempi!

Keittiössämme valmistetaan lähes kaikki itse alusta alkaen, joten tiedämme aina tarkalleen mitä niihin on laitettu. Pystymme muokkaamaan annoksia hyvin joustavasti sopimaan erilaisiin ruokavalioihin. Jos mahdollista, erityisruokavaliosta kannattaa ilmoittaa meille etukäteen soittamalla 040 76325005 tai laittamamalla sähköpostia restaurant@auroraholidays.net niin pystymme valmistautumaan vieläkin paremmin.

Tarvitsetpa sitten kasvis tai vegaanista ruokaa, gluteenitonta, maidotonta tai sinulla on pähkinä- tai kala-allergia, kerro siitä rohkeasti. Mikään toive ei ole liian pieni esitettäväksi ja toteutamme sen parhamme mukaan.

Gluteenittoman palvelun merkki

Olemme ylpeitä voidessamme kertoa että meille on myönnetty Keliakialiiton Gluteenittoman palvelun merkki.

Merkin saadakseen yrityksen on suoritettava Keliakialiiton koulutus ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. Gluteenittomuuden toteutuminen yrityksessä käydään yhdessä yrityksen kanssa huolellisesti läpi.

Gluteenittoman palvelun merkin voi saada vain sellainen yritys, jossa gluteenittomuus on kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa tarkkuutta jokaisessa valmistusvaiheessa ja tarjoilussa. Kaiken tarjottavan ei kuitenkaan tarvitse olla gluteenitonta.

Restaurant Aurora Holidaysin ruokalistalla lähes kaikki tarjottavat ovat lähtökohtaisesti gluteenittomia ja laktoosittomia, vehnäjauhoja ei käytetä kastikkeissa suurusteena ja esimerkiksi rasvakeitin pidetään gluteenittomana. Jos annoksessa on pastaa, siitä on saatavilla gluteeniton vaihtoehto. Lähes kaikki kakut ja kahvileivät leivotaan gluteenittomana.

Keliakialiitto järjestää tänä syksynä hotelli-, ravintola- ja kahvila-alan ammattilaisille verkkokoulutusta ja webinaareja. Koulutus on yksi osa Gluteenittoman palvelun merkin hakuprosessia.

Tilauspalvelut ja yksityistilaisuudet

Meillä voit järjestää monenlaiset yksityistilaisuudet kuten syntymäpäivät, hääjuhlat, kokoukset, kurssit tai vaikkapa muistotilaisuuden. Ole meihin yhteydessä jos haluat järjestää tilaisuuden tiloissamme tai hyödyntää catering palveluitamme ja tilata valmiit ruuat omaan majapaikkaasi. Tilauskakut ja leivonnaiset myös toimitettuna jos haluat juhlistaa merkkipäivää omalla mökilläsi.

Kysyttävää? Laita sähköpostia tai soita, niin jutellaan.

restaurant@auroraholidays.net tai 040 7625005 /Tiina

 

 

 

 

 

Gluteeniton piiras ja kakku

 

Gluteeniton savuporopiirakka

 

 

 

Gluteenittoman palvelun merkki